Камен Донев вече и с филм

Камен Донев снима филм по мотиви от „Жетварят” на Йордан Йовков, съобщи актьорът, режисьор и драматург по БТВ. Заедно с Борис Радев са режисьори, а Камен ще изпълнява и главната роля във филма. Снимките трябва да започнат най-късно следващата пролет.

Във филма ще участват и актьорите Руси Чанев, Стефан Вълдобрев, Христо Мутафчиев. Разчитат на финансиране от българи с възможности, които искат да развиват културната ни идентичност. Проектът е посветен на 80-годишнината от смъртта на Йордан Йовков, която е догодина.

За България актьорът споделя, че сме в ситуация на морална война, но нашето изкуство и нашето разбиране за добро и морално ще води ежедневната ни борба. "Въобще не ме интересува реформата в театъра, защото за толкова години така и не се получи в нейния полезен вариант – все някой нещо е недоволен, все разправии.", коментира той.

В два поредни дни през април (19ти и 20-ти) очакваме Камен Донев с Лекция №1 "За народното творчество" и Лекция №2 "За всеобщата просвета" в зала 1 на НДК. Миналата година Камен Донев постави рекорд като напълни зала “Арена Армеец” с 12 000 зрители на представлението си "За сватбите! Песни, танци и истории за балканските земи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура