Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Британският парламент отхвърли искането на Джонсън за бързо прокарване на законопроекта за Брекзит

Блъснаха момче с тротинетка, изскочило на булевард в София

Продължава издирването на 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян

Мартин Димитров и Петър Славов борят феномена 15/15, искат да няма номера на кандидатите в бюлетините

Мартин Димитров и Петър Славов от РБ ще се борят срещу феномена 15/15 и предлагат в закона да се разпише, че не се изписва в бюлетината номерацията в подредбата на партията. Двамата искат и машинно гласуване в поне 6000 секции.

Това  едно от 13-те предложения за изменения на Изборния кодекс, които са внесени в деловодството на НС. По-голямата част от идеите са на мнозинството.

Социалистите нямат предложения за корекция. Желание за промени обаче имат Волен Сидеров, Валери Симеонов, Явор Хайтов от БДЦ, Георги Кадиев.

Лютви Местан има два проекта. Също с толкова се е разписал и Настимир Ананиев от РБ, с два проекта е и колегата му Димитър Делчев.

АБВ също имат свои идеи за промени в изборните правила. Други реформатори като Петър Славов и Мартин Димитров също са внесли своите проекти. От ГЕРБ са скромни- само с един проект на Цветан Цветанов.

Атакистите настояват за задължително гласуване. Това предлагат и патриотите. Санкциите при негласуване, които искат хората на Валери Симеонов са лишаване от социални помощи до 4 месеца, глоба до 50 лева, освен ако лицето не е социално слаб.

Идеите на БДЦ засягат избора на състав на ЦИК и начина й на работа.
Лютви Местан като лидер на партията заедно с бившите си съпартийци предлагат, когато изборната кампания се води на чужд език, да се осигурява с превод. Георги Кадиев предлага същото.

Реформаторът Настимир Ананиев предлага промени, които засягат работата на изборната администрация и въвеждането на машинното преброяване. Освен това той иска и увеличаване броя на РИК-овете и ОИК-овете.

В другия проект, под който се е подписал, настоява за въвеждане на дистанционно електронно гласуване.

АБВ пък иска съдебно преследване за фалшифициране на изборните протоколи, както и въвеждане на машинно гласуване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.