Бъчварова: Заплахи към политици винаги е имало, не е добре да се коментират широко

Не е добре да се коментират широко заплахите към дадени личности. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова по темата със заплахата за убийство към Бойко Борисов и сложената охрана от НСО за Делян Пеевски.

"Заплахи към отделни политически личности винаги е имало. Ние ги проверяваме и комисията преценява дали да има допълнителна охрана”, поясни тя пред Нова телевизия.

Бъчварова уточни, че темата с охраната от НСО за Пеевски сега се коментирала заради свалянето на охраната от НСО за Лютви Местан по Коледа. Спекулираше се по тази тема, затова решихме да не правим прецедент, общественият интерес е много висок, поясни вътрешният министър. Бъчварова отказа да каже дали писмото с куршума е стигнало до бюрото на Борисов без проверка и увери, че се работи по всички сигнали.

Проверяваме случая с Мартин Димитров, ще се преценява дали да има охрана за него. Още не е 100% ясно дали спирачките на колата му са умишлено срязани, каза вътрешният министър.

По повод битовата престъпност и насилието над обикновените хора, Бъчварова заяви, че разкриваемостта е „изключително голяма”.

„Обикновено това са хора, които имат и други криминални прояви, рецидивират, и хората по места се познават”, заяви Румяна Бъчварова. „В Сливен например колегите провеждат непрекъснати операции по линия на битовата престъпност, това дава резултати”.

„Органите на МВР полагат всички усилия, за да гарантират сигурността на всички граждани”, заяви Бъчварова. Тя призова за повече доверие към полицията.

Вицепремиерът коментира и избирането на Цветан Цветанов за председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Нямам проблем да работя с г-н Цветанов, той има изключителен опит. Вчера имахме разговор, представих му концепцията за новия закон за МВР. Нямам конфликт с г-н Цветанов”, заяви Бъчварова и нарече „измислен сюжет” напрежението между нея и Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика