Път и мост пропадат от интензивен трафик в Червена вода

Участък и мост по пътя Русе - Кубрат, на изхода от село Червена вода към Ново село, пропадат заради интензивния трафик на тежкотоварни автомобили. "134 семейства от Червена вода настояваме с подписка до общината да се ограничи трафикът по ул. "Георги Раковски" и да изгради околовръстен път", съобши Милко Даскалов от инициативния комитет.

Хората са притеснени, че разрушената настилка вибрира и разрушава домовете им. "Шосето трябва се ремонтира, защото къщите ни са напукани, оградите улягат и се чудим какво да правим", категоричен е Милко Даскалов. Пропадналата отсечка, която е капан за леки автомобили и ТИР-ове, е сигнализирана с пътни знаци.

Реконструкцията на 53 км от пътя Русе-Червена вода-Тетово-Кубрат-Дулово ще се финансира по ОП "Региони в растеж", обясни при визитата си м.г. в крайдунавския град регионалният министър Лиляна Павлова. За последно участъкът е ремонтиран частично преди повече от 20 г.

Общинският съвет в крайдунавския град предлага да се изгради и кръгово кръстовище на разклона за Червена вода, за да намалеят катастрофите на изхода от пътя Русе - Разград.


Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони