Доставят нова линейка на болницата в Павликени

Общинската болница в Павликени ще получи като дарение оборудвана линейка, която е предоставена от Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, чрез съдействието на Националната пациентска организация и Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” във Велико Търново.

Специализираното возило ще пристигне на 29 февруари, а ключовете ще бъдат предадени лично от д-р Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на ордена. Домакин на церемонията е д-р Ренета Кръстева, управител на общинската болница. Официални гости на събитието ще бъдат комисар Виторио Савати и заместник- ръководителят на мисията, Богдан Паташев от Посолство на Малтийския орден в София, представители от Министерство на труда и социалната политика.

Център „Амалипе” е една от най – големите ромски организации в България, която работи повече от тринадесет години в сферата на образователната, социалната и здравна интеграция на ромската общност. От 2011 г. организацията реализира дейности за общностен мониторинг на здравните услуги, както и за повишаване на здравната култура и статус на ромите в 9 общини, сред които е Павликени.

Коментари

Задължително поле