Баба спаси със забрадка съпруг от смърт

Мъж падна върху работещ циркуляр, докато режел дърва, отряза си ръката, а съпругата му го спасила от кръвозагуба и смърт като пристегнала крайника, който се държал само на кожа. Бабата от шуменското с. Сини вир ползвала за целта забрадката от главата си, разказа кметът на селото Февзи Али.

Медици от болницата в Шумен са изненадани и разказват, че пациентът дошъл с много правилно стягане, направено като с професионален турникет. В болницата се наложило да срежат здравата превръзка.

74-годишният Мустафа Сюлейман имал голям късмет и заради това че внукът му бил на гости от ден, имал кола и като станал инцидентът го закарал сам до болницата в Шумен. Момчето взело към 40 км. разстояние с много висока скорост, за да спаси дядо си, разказват местни хора. Пенсионерът пристигнал в болницата към 16,05 ч., а след минути вече бил на операционната маса. Махнали ръката, отрязана малко над лакета, но бил спасен животът му. За кратко бил в реанимация, загубил кръв, но вече е изведен без опасност за живота, казаха лекари. Предстои още една интервенция.

В село Сини вир разказват, че само преди две седмици Мустафа пак лежал в болница, заради сърдечни болежки. "Оправиха го и пак се втурна да работи и така стана белята", коментират съселяни. Мустафа бил от най-религиозните в селото и не пропускал молитва в джамията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони