Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Турското външно министерство: Кюрдите нарушават примирието

Глория с нови кадри с любимия

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Несебър

Не достигат деца за приемни семейства в Кюстендилско

Над 10 семейства, които са кандидатствали да станат приемни, минали са през всички проверки и са одобрени, чакат деца, за които да се грижат, но такива на този етап няма, казаха от отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в община Кюстендил.

Броят на децата намялава за региона, спада и раждаемостта, сочи статистиката. „Не можем да докараме дечица от Силистра“, представи ситуацията шефът на служба „Социално подпомагане“ в Кюстендил Бойко Шопов. Според него желаещите да вземат дете по услугата „пиреман грижа“ се увеличават заради голямата безработица.

Броят на малчуганите, които могат да постъпят в такива семейства, обаче намялава. 32 деца, като 7 от тях са с увреждания, се отглеждат в приемни професионални семейства в общината към 31 ануари т.г., съобщиха от отдела вчера.

Децата първоначално са били 36, но впоследствие 4 са вписани в регистрите за осиновяване. От звеното коментираха, че е постигната примественост от предходния проект „И аз имам семейство“ към новия порект „Приеми ме 2015“, чието действие е удължено с още две години.6 семейства гледат дете извън проекта от „квотата“ на социалната служба, отбеляза Шопов. В приемни семейства в община Дупница са настанени 13 деца, а други 3 приемни семейства са в готовност за приемане, съобщиха от кметската администрация вчера.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.