Омбудсманът стартира акцията "Великден за всеки" в родния Кюстендил

Националната благотворителна акция "Великден за всеки" на омбудсмяна Мая Манолова реално стартира от родния и Кюстендил вчера, обяви тя след среща с представители на местни пенсионерски клубове, с хора от организацията на инвалидите, представители на социалните служби, фондации и др. в тукашното Килийно училище. Идеята тръгнала от Плевен, където пенсионери помолили обществения защитник да направи нещо за Великденските празници на хора в нужда.

"Имаме подкрепата на фирми, организации, дарители във всяка една община в един и същи ден, в един и същи час да организираме такава акция и инициатива - концерт, спортно събитие, театрална постановка, базар, великденския обяд, среща за хора и др. Вместо 40 лева добавка може да се даде великденски пакет с всичко необходимо за празничната трапеза.

Акцията ще зарадва хора с пенсии от 301-302 лева, които няма да вземат заветните 40 лева великденска надбавка. Има интересин предложения какво точно да съдържа нашата благотворителна инициатива "Великден за всеки" -. освен храна да има и настроение", доволна отбеляза Манолова.

В случаите, когато се дават пари от акцията, списъците да ги получат ще се дадат от пенсионерските клубове и неправителствените организации, които най-добре познават кои имат нужда от подабен жест и подкрепа за Великдена. Тези, които не вземат сега, ще разчитат за Коледните празници и догодина, стана ясно след срещата ан омбудсмана в кюстендилското Килийно училище вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони