Агенция по храните проверява шоколадовите десерти на "Марс" за парчета пластмаса - вижте кои може да са опасни

Към момента няма данни партиди от произведените в Холандия шоколадови десерти с наличие на пластмасови парчета, да са дистрибутирани на българския пазар, съобщиха от Агенция по храните.

От там уточняват, че в нотификацията, получена чрез Системата за предупреждение за опасни храни и фуражи (RASFF), България не е посочена, като страна в която са дистрибутирани количества от неотговарящите партиди.

С оглед на свободното движение на стоки в Европейския съюз, Българска агенция по безопасност на храните превантивно извършва проверки в търговската мрежа за наличие на опасните изделия.

Съветваме търговците и потребителите да обръщат внимание на произхода на закупените шоколадови изделия с марките Марс (Mars®), Сникърс (Snickers®), Милки Уей (Milky Way®), Селебрейшънс (Celebrations®) и Мини Микс (Mini Mix®). Ако стоката е с произход Холандия, те трябва да обърнат внимание на първите цифри на баркода и срокa на годност. В приложената таблица може да се запознаете с данните на засегнатите партиди, уточняват от агенцията.

Коментари

Задължително поле