Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Махмуд Абас призова ЕС да признае държавата Палестина

2 139 неосигурени пациенти са преминали през спешното в Сливен за година

18 089 души са преминали през Отделението по спешна медицина в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен за 2015 г. – съобщи зам.-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов. Хоспитализирани са 9 233 от тях.

„На първо място е битовият травматизъм, който е почти ежедневие. Броят на пострадалите при катастрофи не бележи спад или увеличение, а задържа нива от други години“ – каза началникът на Спешното отделение д-р Тодор Суванков. Други преобладаващи случаи са на пациенти със сърдечно съдови заболявания, сред които има и млади хора, както и нелекувани хипертонии. Срещат се и случаи на обострени хронични заболявания заради неглижиране на проблема и ненавременно търсене на лекарска помощ.

Неосигурените пациенти, които са потърсили спешна помощ през 2015 г., са 2 139. Преобладаващата група от тях са предимно с травматизъм – травми след сбивания, прободни рани, внезапни инциденти. На второ място са тези, чието състояние е хронично и търсят помощ в напреднал стадий. „Друга група неосигурени, които идват в спешното, са тези, насочени от други лечебни заведения, на които останалите болници са отказали поради икономическа неефективност. Хората знаят, че спешната помощ е безплатна и идват при нас. Ако състоянието не е пряко застрашаващо живота, болните се връщат, докато възстановят здравноосигурителния си статус. За онези, при които хоспитализацията е неизбежна и състоянието на пациентите е тежко, социалният ни работник и институциите се опитват да помогнат за решаването на проблема“ – заяви още д-р Суванков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.