Адел грабна четири статуетки на наградите "БРИТ"

Адел триумфира с четири статуетки на церемонията по връчване на годишните музикални награди "БРИТ" в Лондон. Британската изпълнителка получи четири награди - за женска солова певица, за британски сингъл на годината за "Hello", както и за "Глобален успех". При нея отиде и отличието за албум на годината – за хитовия "25".

Приемайки наградата "Глобален успех", 27-годишната звезда не можа да сдържи сълзите си от вълнение, но успя да се овладее и благодари на публиката за нейната подкрепа и любов.

Починалият неотдавна британски поп певец Дейвид Бауи бе почетен посмъртно с наградата "Икона" само месец, след като напусна този свят. Британската певица Ани Ленокс разплака залата с емоционалното си слово за него, а наградата от негово име получи приятелят му, актьорът Гари Олдман. В памет на Бауи след обявяването на наградата новозеландският певец Лорд изпълни неговия хит "Живот на Марс".

Изпълнителят и автор на песни Джеймс Бей бе обявен за британски певец мъж на годината. 21-годишният канадец Джъстин Бийбър бе обявен за най-добър международен соло певец, а същата награда за жени отиде при поп дивата Бьорк.

Трофеят за най-добра британска поп група за четвърти път отиде при "Колдплей", пише Дарик. Певецът Крис Мартин посвети наградата на "всички млади мъже и жени музиканти в бежанските лагери по света. Ние можехме да сме те и те можеха да сме ние", каза той пред ентусиазираната публика в залата и пред милионите британски телевизионни зрители.

Австралийската група "Тейм Импала" грабна приза за най-добра международна поп група.

Коментари

Задължително поле