АБВ внесе в КЕВР сигнал за нарушения на експлоатацията и екологичните норми на газонаходището в Галата

Полски туристи останаха без кола след пожар на магистрала „Хемус“

ДАНС с нова наредба на постъпилите сигнали

„Мерцедес“ осъмна с две забити кирки

Златното око

Юлияна Дончева: Не се боя от старостта Второто майчинство е много по-осъзнато и ме подмладява, уверява бизнесдамата

Прокурор Георги Чинев: Има достатъчно доказателства за виновността на Бенчев

Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД: Модернизацията на летище Варна продължава

Кола се вряза в огражденията около британския парламент, има ранени Полицията е арестувала шофьора

Виена е най-добрият град за живеене в света за 2018 г.

Вигенин: Реакцията на БСП относно скандала с Бенчо Бенчев беше светкавична

Запалиха 80 автомобила за една нощ в Швеция

Патриарх Неофит ще отслужи литургия в Троянския манастир за Голяма Богородица

Аспарухово – новото лице на Варна Най-южният квартал става все по-модерен и хубав

Румен Петков: Хората, задържали в акция Митьо Очите през 2007 г., бяха уволнени през 2009 г.

Калфин: Няма да намалим парите за хората с увреждания

„Не искам да спестим и да намалим от средствата за хората с увреждания, а да ги преразпределим“, заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин пред БТВ. Той внесе ясно по въпроса с предстоящата реформа в ТЕЛК, като обясни, че не се цели „да се броят болестите на всеки човек, а функционалният му капацитет – дали може да се върне на работа“. Най-силно засегнати от предстоящите промени ще са хората с най-тежки увреждания, за които ще се отделят повече средства.

Наскоро стана ясно, че ТЕЛК-овете в сегашния им вид се закриват. Сред причините за решението е, че сегашната система е изключително бавна и неефективна, коментира министърът. Според планираните промени медицинската експертиза, през която минават хората с увреждания, значително ще се ускори като се поеме от министерството на здравеопазването. След това хората ще минават през втора комисия, която ще определя индивидуалните предписания на всеки един от тях.

„Днес ще се срещнем с организациите на хората с увреждания, за да обсъдим протестното им писмо декларация. Държим всяко мнение да бъде чуто и да бъде осигурен диалог. Това не е благотворителност, те са пълноценни хора“, подчерта министърът. 

Обжалване на обществените поръчки, свързани с втория транш социалните помощи, е причината, поради която разпределението на хранителните продукти се забавя, обясни Ивайло Калфин.

„Днес трябва да се произнесе Върховният административен съд, така че много скоро ще дойде моментът, когато продуктите ще бъдат доставени“, обеща министърът.

Все още не е ясно дали ще има и в какъв размер ще са великденските добавки за пенсионерите у нас. Калфин поясни, че всичко зависи от изпълнението на бюджета и предстоящия му разговор с финансовия министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.