Убиец осъди държавата заради лоши условия в килията му: Животните са по-добре от нас

Димитър Георгиев, който убил по жесток начин 7-годишната си доведена дъщеря, осъди държавата, защото условията в килията му са лоши, разказва бТВ в интервю с убиеца.

Той е получил 2000 лв. обещетение , защото не се чувствал като у дома си.

На 18 май 1998г.  Георгиев, по прякор Ментата, убил малката Иванка в гората, след като подпийнал повече. Той разказва, че детето го обидило, то го издало на майка си и в полицията за кражбите, които периодично е извършвал.

Прокурор по делото му била Маргарита Попова, настоящ вицепрезидент. Георгиев бил осъден на доживотна присъда без право на замяна. Осъденият споделя, че има нейна снимка, защото му е любимка.

Затворникът излежава присъдата си в Пазарджик от 16 март 2000г., до преди това е бил в Централния Софийски затвор. 

Георгиев споделя, че извършеното тежи на съвестта му, но отрича да е нанесъл на детето тежкия побой, описан в обвинителния акт.

Споделя, че се надява "без право на замяна" да отпадне от доживотната му присъда.

Ментата е засегнат от условията, в които живее в затвора. Споделя, че телевизорът му се е повредил, няма течаща вода и тоалетна, разказва, че затвонриците се изхождат в кофи, които стоят в килиите им.

"Животните са по-добре от нас", казва още той.

"Димитър отбелязва все пак, че когато даде знак на надзирателите, те го придружават до тоалетната и така не му се налага да използва кофата", разказва бТВ.

Той споделя, че не се срамува от това, че иска по-добри условия и смята, че данъкоплатците в страната са длъжни да издържат затворниците.

Представя си условията в килията "все едно си влизаш у вас", оплаква се от калните стени и липсата на течаща вода.

Димитър казва, че вече се е предал, но все пак се надява да излезе поне два дни преди да умре, за да не бъде погребан "под ореха", където обичайно полагат покойните престъпници, когато няма кой да ги вземе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право