Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Благоевградски деца пратиха мартенички на депутатите в Брюксел

По идея на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, деца от Благоевград изработиха тематични картички и мартеници за чуждестранните членове на Европейския парламент. Инициативата на евродепутата подкрепи и община Благоевград, насърчавайки творческите звена да се включат активно и изпратят посланията на децата в Брюксел.

Под вещото ръководство на Цветанка Грънчарова, художниците от школа „БАТИК“ към Младежкия дом изрисуваха пъстри картички със символите на пролетта и първомартенските традиции. Сръчните деца от клас „Етнография“ към Центъра по изкуствата с преподавател Антоанета Апостолова оплетоха мартенички за ръка, украсявайки ги с пъстроцветни мъниста за здраве и късмет. Прекрасни червено-бели мартенички изработиха и учениците от другия клас в Центъра по изкуствата по декоративно и приложно изкуство с преподавател Гергана Михова. Те вплетоха в усуканата прежда сребърна паричка за берекет и късмет през високосната година.

„Мартениците за нас, българите, са изключителен символ на здраве и щастие, на мир и любов. С инициативата искаме да пренесем тази наша символика и в Европейския парламент. Да дарим евродепутатите от другите европейски страни с белия цвят, в който втъкаваме чистотата и искреността на отношенията, и с червения, в който са топлотата на приятелството и взаимната обич.“, коментира Мария Габриел.

Следващата седмица тя ще изпрати на своите чуждестранни колеги в Европарламента посланията на децата от Благоевград, разказващи за символиката на носенето на мартеници като български народен обичай.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.