Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме условията за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

С аплодисменти и сълзи съветници приеха дарен имот на 1 млн. лв. в Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора прие с пълно единодушие дарен имот в центъра на града на стойност над 1 млн. лв. Процедурата толкова развълнува старейшините, че те станаха на крака след гласуването и дълго ръкопляскаха на съгражданката си Мария Жекова за щедрия жест, много от тях дори се просълзиха на церемонията. Сълзите не сдържа и дарителката. Заседанието пък започна с химна на Стара Загора. Така бе почетена паметта на покойния вече проф. Петър Жеков, автор на музикалното произведение, виден общественик, композитор, писател и учен генетик, носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора“.

По този начин бе адмириран благородният жест на неговата сестра Мария Жекова. Тя дари на общината имот в центъра на града на бул. „Митрополит Методий Кусев“ № 20. Съветниците безпрекословно приеха и условията на Жекова масивната сграда на четири етажа да бъде превърната в културен център за талантливите деца на града. Там ще бъде направена зала за концертни изпълнения (камерна зала), ще бъде и дом на детски хор, който ще изпълнява църковни песнопения. Името на творческата институция ще носи името на проф. Петър Жеков.

„Мария Жекова ни показа, че Стара Загора е над всичко! Такова дело трябва да се аплодира много силно!“, подчерта председателят на комисията по култура и вероизповедания Милена Желева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.