С аплодисменти и сълзи съветници приеха дарен имот на 1 млн. лв. в Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора прие с пълно единодушие дарен имот в центъра на града на стойност над 1 млн. лв. Процедурата толкова развълнува старейшините, че те станаха на крака след гласуването и дълго ръкопляскаха на съгражданката си Мария Жекова за щедрия жест, много от тях дори се просълзиха на церемонията. Сълзите не сдържа и дарителката. Заседанието пък започна с химна на Стара Загора. Така бе почетена паметта на покойния вече проф. Петър Жеков, автор на музикалното произведение, виден общественик, композитор, писател и учен генетик, носител на званието "Почетен гражданин на Стара Загора".

По този начин бе адмириран благородният жест на неговата сестра Мария Жекова. Тя дари на общината имот в центъра на града на бул. "Митрополит Методий Кусев" № 20. Съветниците безпрекословно приеха и условията на Жекова масивната сграда на четири етажа да бъде превърната в културен център за талантливите деца на града. Там ще бъде направена зала за концертни изпълнения (камерна зала), ще бъде и дом на детски хор, който ще изпълнява църковни песнопения. Името на творческата институция ще носи името на проф. Петър Жеков.

"Мария Жекова ни показа, че Стара Загора е над всичко! Такова дело трябва да се аплодира много силно!", подчерта председателят на комисията по култура и вероизповедания Милена Желева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони