Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Мустафа Пазлиахмед, баща на Назиф Ахмедов: Синът ми не е участвал в убийство

Бащата на Назиф Ахмедов – Мустафа Пазлиахмед, който ще бъде екстрадиран в Гърция заради убийството на 4-годишната Ани, е убеден, че синът му не е участвал в такова пъклено деяние. „Момчето ми и на мравката път дава, не може да убие мравка камо ли човек и то дете! Станислав Бакърджиев се е изповядал пред Назиф и той си дойде в България и искаше да отиде и да каже какво му е казал Станисла, а го обвиниха и него”, твърди Мустафа Пазлиахмед.

Мъжът казва още, че синът му не е присъствал през април миналата година, когато е станало убийството. „Моят син никога не е казвал, че Станислав е убил детето. Той винаги е твърдял, че Станислав е намерил умряло детето. По думите на моя син Станислав му е казал, че е направил детенцето на парчета и го е пръснал из кофите за боклук”, заяви бащата на Назиф.

Възрастният мъж допълни: „Ако момчето ми има такова участие, аз ще се самоубия. Няма да мога да живея повече”, добави през сълзи Мустафа Пазлиахмед.

Той разказа, че синът му първоначално бил поканен да отиде в Гърция като свидетел. „Тъй като нашите власти и адвокатът не го допуснаха до Гърция, защото се страхува за живота му, след това гръцките власти пуснаха европейска заповед за екстрадация” , обясни Мустафа Пазлиахмед.

Бащата допълни, че той самият не пуснал Назиф да отиде в южната ни съседка. „Той многократно искаше да отиде в Гърция, за да докаже, че е невинен и да изчисти името си. Миналата седмица го спряха, докато шофираше в Дряново за проверка и като му провериха ЕГН-то излезе, че има европейска заповед за задържане. Така го арестуваха”, поясни Мустафа Пазлиахмед.

Той се опасява, че като бъде конвоиран в Гърция, синът му повече няма да се върне. „И трите обвинения, които са му повдигнати там са за доживотна присъда. Назиф няма да издържи, те просто ще го убият там. Не мога да си обясня защо Станислав хвърли вината и върху него? Страхувам се, че момчето ми ще превърти. Бяха му изписани антидепресанти, но в Габрово в ареста отказаха да му дадат лекарствата. Назиф не е на себе си. Постоянно повтаря: „Може ли невинен човек да го осъдят, може ли да го осъдят, аз не съм направил нищо…!“, разказа Мустафа Пазлиахмед.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете