В Банско подариха ново „Ауди” по случай откриването на зимния сезон Курортът приветства новия сезон с над 140 награди, концерт на „Ъпсурт” и обилен снеговалеж

Арестуван е заподозрян за убийството в Шумен

Басейнова дирекция стартира наказателна процедура срещу НЕК заради замърсяването на р. Въча

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

Наводнени пътища и спрени фериботи в Гърция заради силна буря

19-годишен, наръган с нож, издъхна в Шумен

Вълшебната работилница на Дядо Коледа гостува на децата на служителите на МВР

СЗО: Босна и Херцеговина е наравно с африкански страни по брой на заболелите от морбили

Над 60 хиляди домакинства във Франция са без ток след проливни дъждове и силен вятър

Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

Мустафа Пазлиахмед, баща на Назиф Ахмедов: Синът ми не е участвал в убийство

Бащата на Назиф Ахмедов – Мустафа Пазлиахмед, който ще бъде екстрадиран в Гърция заради убийството на 4-годишната Ани, е убеден, че синът му не е участвал в такова пъклено деяние. „Момчето ми и на мравката път дава, не може да убие мравка камо ли човек и то дете! Станислав Бакърджиев се е изповядал пред Назиф и той си дойде в България и искаше да отиде и да каже какво му е казал Станисла, а го обвиниха и него”, твърди Мустафа Пазлиахмед.

Мъжът казва още, че синът му не е присъствал през април миналата година, когато е станало убийството. „Моят син никога не е казвал, че Станислав е убил детето. Той винаги е твърдял, че Станислав е намерил умряло детето. По думите на моя син Станислав му е казал, че е направил детенцето на парчета и го е пръснал из кофите за боклук”, заяви бащата на Назиф.

Възрастният мъж допълни: „Ако момчето ми има такова участие, аз ще се самоубия. Няма да мога да живея повече”, добави през сълзи Мустафа Пазлиахмед.

Той разказа, че синът му първоначално бил поканен да отиде в Гърция като свидетел. „Тъй като нашите власти и адвокатът не го допуснаха до Гърция, защото се страхува за живота му, след това гръцките власти пуснаха европейска заповед за екстрадация” , обясни Мустафа Пазлиахмед.

Бащата допълни, че той самият не пуснал Назиф да отиде в южната ни съседка. „Той многократно искаше да отиде в Гърция, за да докаже, че е невинен и да изчисти името си. Миналата седмица го спряха, докато шофираше в Дряново за проверка и като му провериха ЕГН-то излезе, че има европейска заповед за задържане. Така го арестуваха”, поясни Мустафа Пазлиахмед.

Той се опасява, че като бъде конвоиран в Гърция, синът му повече няма да се върне. „И трите обвинения, които са му повдигнати там са за доживотна присъда. Назиф няма да издържи, те просто ще го убият там. Не мога да си обясня защо Станислав хвърли вината и върху него? Страхувам се, че момчето ми ще превърти. Бяха му изписани антидепресанти, но в Габрово в ареста отказаха да му дадат лекарствата. Назиф не е на себе си. Постоянно повтаря: „Може ли невинен човек да го осъдят, може ли да го осъдят, аз не съм направил нищо…!“, разказа Мустафа Пазлиахмед.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.