Шофьор крие 7,7 кила сребро в климатик

Контрабанда на 7,701 кг сребро, скрито в климатик на сръбски автобус, разкриха митничари на пункта Капитан Андреево. По случая е задържан шофьорът на рейса.

Превозното средство влязло от Турция в България на път за Белград. Шофьорът и пътниците не декларирали стоки и валутни ценности, но митничарите селектирали превозното средство за проверка с рентген. Апаратурата маркирала съмнителни участъци в тавана. След последвалия щателен контрол във външното тяло на климатика на тавана са открити 10 кутии със сребърни изделия. От скривалището са извадени 232 чифта обеци, 241 синджира, 269 пръстена, 88 гривни, 303 медальона, 4 часовника, както и 8 ланеца и 7 гривни със сребърни накрайници. Общата стойност на накитите е 29 807 лева, според направената от вещо лице експертиза.

"От началото на годината до момента на Капитан Андреево са открили и задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност четвърт милион лева", коментираха от митническото бюро в Свиленград.Сребърното съкровище, извадено от климатика на сръбския автобус

Снимка: МБ-Свиленград

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право