Премиерът Борисов: Спасяването на българските евреи е светла страница в отношенията ни с Израел

„Средиземноморските държави и в частност Израел са потенциални доставчици на газ за България и останалите страни от Югоизточна Европа, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с президента Реувен Ривлин. Разговорът между двамата бе последният от официалното посещение на българския министър-председател в Израел. По-рано днес Борисов говори с колегата си Бенямин Нетаняху, като двамата обсъдиха сътрудничеството в редица сектори, сред които сигурност, икономика, търговия, иновации.

По време на срещата си с Реувен Ривлин Бойко Борисов го увери, че правителството у нас работи приоритетно върху енергийната независимост на България.

Премиерът анонсира и предстоящо междуправителствено заседание на двете страни, което е насрочено за втората половина на тази година, а останалите подробности по него се уточняват.

Бойко Борисов засегна и темата за спасяването на българските евреи през Втората световна война.

„Това е една от най-светлите страници между нашите два народа, която допринесе за изграждането на националната ни идентичност като българи и европейци“, каза министър-председателят.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини