Измамничка, обещавала на младежи да ги направи студенти, ще лежи 1 година в затвор

Окръжен съд-Благоевград потвърди ефективната присъда от една година за 38-годишна жена, измамила млади хора с уговорката, че срещу заплащане ще ги запише студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“ без кандидат-студентски изпити.

Ива Дачева ще лежи в затвора една година, като наказанието ще изтърпи в общежитие от закрит тип при първоначален общ режим.

До ефективната присъда на измамничката се стигна, след като бяха групирани всичките й наказания.

В периода от 2009 – 2011 година тя е осъждана седем пъти – 5 пъти на пробация в размер на една година, 1 година условно с тригодишен изпитателен срок и накрая 5 месеца затвор.

В крайна сметка съдът реши да активира условната й присъда от 1 година, която получила, тъй като по време на изпитателния срок е уличена пак за измама. От това време обаче ще бъдат приспаднати месеците, които тя изтърпяла под домашен арест.

Младата жена успя да измами десетима младежи с обещанието, че ще ги запише да следват „Право“ в благоевградския университет без изпит, а само срещу парично дарение. От своите жертви тя търсила различни суми – между 1800 и 4000 лева. На част от измамените Дачева върна парите, след като се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право