Петър Александров - старши треньор в Швейцария

За първи път в кариерата си Петър Александров стана старши треньор. Нападателят от четвъртите в света пое втородивизионния швейцарски "Бил" до края на сезона. Изненадващо треньорът Патрик Рамен напусна и ръководството гласува доверие на българския асистент.

Александров е един от най-популярните чужденци в швейцарския футбол. Българинът ликува като голмайстор на първенството с екипа на "Ксамакс" и на "Аарау". Освен в "Бил" той бе асистент и в националния отбор на България, "Санкт Гален", "Люцерн" и "Грасхопър". Ако петият в момента "Бил" завърши подобаващо сезона, то Александров със сигурност ще получи доверието на шефовете да продължи да води тима. Българинът играе и тренира в Швейцария от 1995-а и празнува 20-годишен юбилей.

Дебютът му като старши ще е в домакинския мач срещу "Киасо" в събота. "Бил" е на 2 точки от четвъртия, но на също толкова и от последния в швейцарската втора дивизия.

С Александров българските треньори в чуждестранни европейски отбори станаха петима. В първа дивизия са единствено Станимир Стоилов ("Астана") и Димитър Димитров ("Иртиш"). В германската втора лига е Илия Груев ("Дуисбург"), а в трета се подвизава Павел Дочев ("Ерцгебирге").

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят