Апаши прибраха 6 бона от „ало” сериал в два епизода

Измамници разиграха цял криминален сериал, в който за няколко часа излъгаха трима пенсионери в Монтана и задигнаха от тях 6000 лева. В двата епизода на „ало” сагата се включиха фалшиви полицаи, „служители” на Здравната каса, измислени доктори и дори мним доцент.

Атаката на апашите започнала в 10.30 часа сутринта в четвъртък, когато непознат мъж се обадил на 84 годишната Анка Г., представил се за полицай и съобщил, че синът й е пострадал при пожар в завод „Фитинги”. Мнимият пазител на реда дал слушалката на друг мъж, който обявил за доцент Димитров.

Доцентът разказал потресаващите за майката подробности за състоянието на сина й и обяснил, че са нужни 14 000 лева за лечението му. Уплашената баба признала, че има само 3 000 лева и малко по-късно предала 60 банкноти по 50 лева на куриер пред дома й. Няколко часа по-късно в следобеда непознат позвънил и на семейството Роза /81 г./ и Дамян Ц. /85 г./ в Монтана.

Мъжът казал, че е служител на ЧЕЗ и съобщил, че дъщерята на пенсионерите е претърпяла тежка злополука при токов удар и е в болницата. Втори мъж се представил в слушалата за доктор Митев и разказал подробности за страданията на пострадалата. Мнимият доктор заявил, че за лечението на дъщерята трябват 11 500 лева, които Здравната каса щяла да преведе утре, но парите са необходими днес.

Дамян Ц. заявил, че имат само 3000 лева и предал на пристигнал мъж 60 банкноти по 50 лева. Според описанието на пенсионерите куриерът бил около 170 см висок, леко пълен с тъмно яке и черен панталон. По двата случая са заведени досъдебни производства.

„В четвъртък в Монтана е имало десетки обаждания от апаши на телефоните на пенсионери. Измамниците явно предварително са разузнавали жертвите, защото са съобщавали имена и факти, които са звучали достоверно”, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини