Омар Зайед е бил бутнат от горните етажи на палестинското посолство

Издирваният от Израел и българските власти палестински гражданин Омар е бил бутнат от горните етажи на сградата на палестинското посолство в София. Трупът му е открит към 8 часа тази сутрин. На мястото приключиха огледите на полицията, съобщи бТВ.

Както Труд писа, мъжът е издирван за политическо убийство преди 22 години. В края на 2015-а у нас пристига искане за екстрадирането му в Израел за излежаване на доживотна присъда.

Оттогава досега всички издирват Омар, но от него няма и следа, допреди тази сутрин, когато е намерен мъртъв в двора на чуждата мисия у нас.

Той е женен в България, като има три деца с българско гражданство. Въпросът за неговата екстрадицията е бил повдигнат при посещението на Бойко Борисов в Палестина и Израел.

„В Палестина, защото акцентът дойде от Израел, но бях и при президента и премиера на Палестина, там се повдигна този въпрос. Всъщност на заседание с премиера на Израел също беше повдигнат този въпрос заради убийство, което е извършено”, коментира Борисов. „И на двете страни сме им казали, че само по официален ред, а те са ни задали през прокуратурата искане и съдът, трябваше да реши неговото екстрадиране. И на двете страни сме им казали, че България е правова държава и се действа само по закон", посочи Борисов по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право