Криминалисти осуетиха измама с 2500 евро

Криминалисти от Горна Оряховица осуетиха телефонна измама на възрастна жена с 2500 евро. След проведено екстремно разследване полицаите от железничарския град са неутрализирали съпрузи, които са били набелязали за жертва на престъпната си дейност местна старица.

Установено е, че двамата извършители в периода 1 януари – 24 февруари са направили множество опити за телефонни измами по схемата «колетна пратка от чужбина» на територията на Горна Оряховица. В резултат на прецизните действия на криминалистите на 24 февруари е предотвратен поредният им опит за измама по същата схема на 80-годишна жена за крупната сума.

При проведените процесуално следствени действия са задържани 46-годишния П. З. и 43-годишната му съпруга З. Д. При разпитите те признали, че през същия период са завлекли още две жени – едната с 50 лв., а другата с 2000 лв. Част от сумите са установени и иззети. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Наложени са им мерки за неотклонение «подписки».

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини