Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Борисов разпоредил на Захариева да разговаря с английския посланик Реакцията днес е след дълго вършена работа от полицията, БОП и НАП

Откриха тялото на мъж, който изчезна във водите на Марица

Световен алкохолен гид: Как да пием, без да се излагаме

Когато говорим за алкохол, винаги правим асоциации с традиционните напитки в рзличните държави. Хубаво е да знаем как консумират алкохола в държавите по света и какви са специфичните ритуали. Списанието Offtrackplanet ни информира за алкохолния етикет по света:

ЕВРОПА

Русия

Всеизвестен факт е, че за руски алкохол се признава само водката. Там можете да консумирате огромни количества от напитката. Смята се за кощунство да се смеси с друг вид напитка в коктейл, така че преди да отидете в Русия, се научете да пиете водката чиста. Хубаво е да знаете, че отварянето на бутилката означава да се изпие цялата до дъно.

Германия

Изчакайте домакинът да изпие пръв халбата си с бира, преди да нападне и вашата. Тук ще добавим, че американската бира в битка срещу германската – няма шанс. Погледни в очите този, с когото си казваш наздраве и халбата да е „до дъно“, сякаш пиеш вода (тъй като бирата там се продава на почти същата цена).

Франция

Забавете темпото, виното се пие бавно. В страната на кавалерите е нужно да ви презареждат чашата всеки път, когато е празна. Ак я оставите наполовина пълна, е сигнал за „благодаря, достатъчно“.

АЗИЯ

Япония

Там за обичай се смята сервирането един на друг, което е част от поддържането на традицията за хармония. Споделят се стомна бира и бутилки саке.

Китай

Като докоснеш чаша с някой, който се смята за по-старши от вас, дръжте своята под неговата. Ако ти си по-старши в компанията, тостът е твой, като показваш уважението си с наклон на чашата си към този, с когото правиш наздравица.

Корея

Соджу е характерна напитка за страната. Представлява вид водка. Не изпивайте цялата чаша наведнъж, иначе рискувате да се напиете доста бързо. Оставете си глътка за всяка наздравица. Също така е важно да вдигнете чашата си с две ръце и да си обърнете главата в противоположната посока на хората, с които пиете.

ЮЖНА АМЕРИКА

Аржентина

Аржентинците спазват класата. Ако си първият пиян на земята, това няма да те направи популярен, така че се дръж на положение докрай. Имайте предвид, че никога не се налива алкохол с лявата ръка. Не дръжте бутилката отдолу.

Колумбия

Местната огнена напитка aгуардиенте е анасонов ликьор, пие се на шотове, и е препоръчително да го консумираш с усмивка. Пиенето на обществено място е разрешено, като често се случва да се спреш при компания в парка за един агуардиенте.

АФРИКА

Мароко
Има много „не“, когато става въпрос за спиртни напитки в Мароко. Алкохолът там технически е незаконен, въпреки че туристите обикновено успяват да си вземат. Не предлагайте алкохол на мюсюлмани, не пийте пред джамия, и по време на Рамадан. Също така бъдете готови да плащате повече от обичайното за бира, вино и спиртни напитки.

Етиопия

Характерна за страната е сладката напитка тей – вид медно вино. Хванете внимателно съда за тънкото гърло и изсипете първите капки, така че да се отстрани целият мед. Тел е другата напитка, която се прави от зърнени култури – още един начин да опитате от местния вкус на страната.

АВСТРАЛИЯ

Внимавайте, не си поръчвайте само за себе си на бара. Напитките се купуват в кръг, практика, известна като „крещящите бири“. Да ядеш, докато пиеш си е измама, заявяват местните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.