Предприемачите гласуваха: Смартфоните са иновацията на последните 20 години

Смартфоните са откритието на последните 20 години според 54% от участниците на форума за иновации, който се провежда за втора поредна година в София. Негов организатор на проявата е консултантската компания Innovation Starter, по чиято покана в столицата гостуват мениджъри от компании като „Гугъл“, „Интел“, „Пиксар“ и „Дисни“.

Допитване до предприемачите в залата за откритието на последните две десетилетия направи секретарят по иновационните въпроси на президента Росен Плевнелиев Анна-Мария Виламовска.

На второ място с над 30% от гласовете на участниците заеха социалните мрежи. Най-малко хора гласуваха за въвеждането на електронно правителство като иновация на последните 20 години.

„Иновациите идват в различни форми, невинаги те са огромно нововъведение, което да промени изцяло света“, обясни Ким Уайли, директор от „Гугъл“. По думите й трябва да се търсят новости навсякъде и най-вече не само да бъдат създадени нови технологии, които да са от полза на хората, но и те да могат да достигнат до тях.

Основният фактор за формирането на иновативна култура според Уайли е грижата на фирмата за нейните служители и за средата, в която работят те. „Може да създадете бизнес инкубатор, в които да се генерират идеи, но по-добрият вариант е да се търсят иновации в цялата фирма“, каза още шефката от „Гугъл“.

Пол Джеремис от HP също изтъкна колко е важно компаниите не само да създават иновации, но и да ги правят достъпни за своите клиенти. Така те могат да достигнат до тях и да ги предпочетат. Според Коста Йорданов от „Флипис“ иновациите вече са връзката между нуждата и разрешението на даден проблем.


На 360'
Влизаш в картината срещу 199,99 лева

Няколко дни след като на международния технологичен форум в Барселона бяха представени новите модели на „Самсунг“ - Galaxy S7 и S7 еdge, телефоните вече са достъпни и у нас. Иновацията е предлаганата камера за 360-градусово заснемане на картината.

След като бъде пренесена на телефона, картината заедно със звук позволява използването и на очилата Galaxy Gear VR. С тяхна помощ зрителят може да попадне буквално в триизмерното изображение.

Цената на очилата, които работят с последните модели телефони на марката, е 199,99 лева, обявиха от „Теленор“ по време на изложението за иновации у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес