На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Предприемачите гласуваха: Смартфоните са иновацията на последните 20 години

Смартфоните са откритието на последните 20 години според 54% от участниците на форума за иновации, който се провежда за втора поредна година в София. Негов организатор на проявата е консултантската компания Innovation Starter, по чиято покана в столицата гостуват мениджъри от компании като „Гугъл“, „Интел“, „Пиксар“ и „Дисни“.

Допитване до предприемачите в залата за откритието на последните две десетилетия направи секретарят по иновационните въпроси на президента Росен Плевнелиев Анна-Мария Виламовска.

На второ място с над 30% от гласовете на участниците заеха социалните мрежи. Най-малко хора гласуваха за въвеждането на електронно правителство като иновация на последните 20 години.

„Иновациите идват в различни форми, невинаги те са огромно нововъведение, което да промени изцяло света“, обясни Ким Уайли, директор от „Гугъл“. По думите й трябва да се търсят новости навсякъде и най-вече не само да бъдат създадени нови технологии, които да са от полза на хората, но и те да могат да достигнат до тях.

Основният фактор за формирането на иновативна култура според Уайли е грижата на фирмата за нейните служители и за средата, в която работят те. „Може да създадете бизнес инкубатор, в които да се генерират идеи, но по-добрият вариант е да се търсят иновации в цялата фирма“, каза още шефката от „Гугъл“.

Пол Джеремис от HP също изтъкна колко е важно компаниите не само да създават иновации, но и да ги правят достъпни за своите клиенти. Така те могат да достигнат до тях и да ги предпочетат. Според Коста Йорданов от „Флипис“ иновациите вече са връзката между нуждата и разрешението на даден проблем.

На 360′
Влизаш в картината срещу 199,99 лева

Няколко дни след като на международния технологичен форум в Барселона бяха представени новите модели на „Самсунг“ – Galaxy S7 и S7 еdge, телефоните вече са достъпни и у нас. Иновацията е предлаганата камера за 360-градусово заснемане на картината.

След като бъде пренесена на телефона, картината заедно със звук позволява използването и на очилата Galaxy Gear VR. С тяхна помощ зрителят може да попадне буквално в триизмерното изображение.

Цената на очилата, които работят с последните модели телефони на марката, е 199,99 лева, обявиха от „Теленор“ по време на изложението за иновации у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.