Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Предприемачите гласуваха: Смартфоните са иновацията на последните 20 години

Смартфоните са откритието на последните 20 години според 54% от участниците на форума за иновации, който се провежда за втора поредна година в София. Негов организатор на проявата е консултантската компания Innovation Starter, по чиято покана в столицата гостуват мениджъри от компании като „Гугъл“, „Интел“, „Пиксар“ и „Дисни“.

Допитване до предприемачите в залата за откритието на последните две десетилетия направи секретарят по иновационните въпроси на президента Росен Плевнелиев Анна-Мария Виламовска.

На второ място с над 30% от гласовете на участниците заеха социалните мрежи. Най-малко хора гласуваха за въвеждането на електронно правителство като иновация на последните 20 години.

„Иновациите идват в различни форми, невинаги те са огромно нововъведение, което да промени изцяло света“, обясни Ким Уайли, директор от „Гугъл“. По думите й трябва да се търсят новости навсякъде и най-вече не само да бъдат създадени нови технологии, които да са от полза на хората, но и те да могат да достигнат до тях.

Основният фактор за формирането на иновативна култура според Уайли е грижата на фирмата за нейните служители и за средата, в която работят те. „Може да създадете бизнес инкубатор, в които да се генерират идеи, но по-добрият вариант е да се търсят иновации в цялата фирма“, каза още шефката от „Гугъл“.

Пол Джеремис от HP също изтъкна колко е важно компаниите не само да създават иновации, но и да ги правят достъпни за своите клиенти. Така те могат да достигнат до тях и да ги предпочетат. Според Коста Йорданов от „Флипис“ иновациите вече са връзката между нуждата и разрешението на даден проблем.

На 360′
Влизаш в картината срещу 199,99 лева

Няколко дни след като на международния технологичен форум в Барселона бяха представени новите модели на „Самсунг“ – Galaxy S7 и S7 еdge, телефоните вече са достъпни и у нас. Иновацията е предлаганата камера за 360-градусово заснемане на картината.

След като бъде пренесена на телефона, картината заедно със звук позволява използването и на очилата Galaxy Gear VR. С тяхна помощ зрителят може да попадне буквално в триизмерното изображение.

Цената на очилата, които работят с последните модели телефони на марката, е 199,99 лева, обявиха от „Теленор“ по време на изложението за иновации у нас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.