Византийски номер: Гръцките фермери пак затвориха Кулата

Гръцките фермери остават на "Кулата" и се готвят да затворят граничния пункт отново, след като по-рано започнаха да изтеглят тежките си машини към Серес.

Както Труд писа протестиращите бяха насрочили среща, на която да решат дали блокадата да бъде вдигната окончателно. На нея обаче те не са се разбрали и не са удовлетворени от политиката на Алексис Ципрас, съобщи Нова ТВ.

Фермерите заявиха, че няма да изтеглят тракторите си от границата.

"Просто с тези хора вече не знам какво мога да направя повече. 2-3 пъти говоря с техния премиер, с опозицията на Гърция, с председателя на ЕК, с комисарите, с колегите на Европейския съвет. Единственото, което получавам като отговор е: "Нямаме контрол върху тях". Това е геноцид към нашите хора там. Чувстваме се в абсолютна безизходица", заяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

"Вече няма дори и на кого да се обадиш – обадили сме се по 5-6 пъти. На всички сме се молили. Всичко, което може, сме изказали и колегата казва: "Извинявай, ама няма контрол", допълни премиерът.

Преди два дни български превозвачи заплашиха да затворят и границата с Македония и да не допускат гръцката земеделска продукция у нас, ако въпросът с блокадата на „Кулата” – "Промахон" не бъде решен до понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини