Прокуратурата в Разград внася протест срещу 20-годишна присъда за убийство

Окръжната прокуратура в Разград внася протест срещу 20-годишна присъда за убийство, с искане за налагане на доживотен затвор.

Протестът е за наказанието на 34-годишния Димитър Николов, който умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост 38-годишния Борислав Бориславов.
Убийството стана на 11 април миналата година в местността "Пчелина" край Разград. Според обвинението тогава Николов нанесъл 14 прободни-порезни рани на Борислав. Две от тях били фатални за живота на мъжа.

Мотивът на бруталното убийство така и не стана известен по време на разследването, тъй като Николов се възползва от правото си да не дава обяснения, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Николов твърди, че е имало трети човек по време на убийството и той нямал нищо общо с него.

Убиецът и жертвата се познавали бегло. Преди да тръгнат към местността с автомобила на Николов, двамата се черпили в няколко заведения. След убийството той заминал за Сливен, където се предал в полицията.

Според присъдата на Окръжния съд в Разград Николов трябва да изтърпи 20 год. лишаване от свобода при първоначален строг режим. Магистратите уважиха и по-голямата част от исковете на близките на жертвата. За съпругата на убития съдът присъди 150 000 лв., а за сина му 200 000 лв. Родителите на Борислав пък трябва да получат кръвнина от 240 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони