Съдят братя хулигани за пребит таксиджия в Русе

Вече осъждани братя ще се изправят пак пред Темида за пребит таксиметров шофьор в Русе. Районната прокуратура внесе обвинителния акт срещу Милен Б. и Радослав Н., хулиганствали миналия октомври на ул."Стефан Стамболов " и бул. "Мидия Енос" в крайдунавския град, съобщиха от Великотърновската апелативна прокуратура /ВТАП/.
Милен, който изчаква в Беленския затвор да се насрочи делото в Районния съд, ще отговаря и за потрошения таксиметров автомобил "Дачия". Той има 12 присъди за други престъпления.

След запой при позната двамата братя тръгнали да се прибират и по пътя засекли спряло такси. Милен ритнал и счупил безпричинно предния ляв фар на колата, което накарало шофьора да излезе. Той видял пораженията и се обадил по радиостанцията, но поисканата помощ вбесила хулиганите.

Побойниците измъкнали таксиджията от колата и започнали да го ритат. Макар че успял да побегне, нападателите му го настигнали и продължили да го удрят. Случайно преминаващ таксиметров шофьор видял саморазправата на улицата и спрял да му помогне.

Пребитият се добрал до дачията си и погтеглил, но след десетина метра вандалите пак се нахвърлили върху него. Този път Милен счупил стъклото на лявата врата и с помощта на брат си издърпали шофьора, като отново размахали юмруци. Двамата били укротени едва когато дошли още таксиджии, а пристигналите полицаи задържали биячите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони