Половин клас ученички напират за мис "Кюстендилска пролет"

9 възпитанички, 5 от които са от един клас, на гимназията по икономика и мениджмънт "Проф.Йордан Захариев" са сред допуснатите до финалния тур на конкурса за нова мис "Кюстендилска пролет", обявиха от отдел "Култура" на общината.

Предварителното пресяване класира 12 номинирани, сред продължаващите жестоката конкуренция е и студентка в УНСС. Ясно е, че тийнийджърките от "икономиката" имат най-големи шансове една от тях да грабне приза и така да наруши досегашното "правило" конкурсът да се печели от учещи в Природо-математическата или Езиковата гимназии в града красавици. Финалното шоу е на 19 март на пл. Велбъжд.

Най-чаканият и най-коментиран празник "Кюстендилска пролет" ще се прави за 50-и юбилеен път, първото му издание е от 1966 год. Сценарият почти не се е променял. Може би само премиите са ставали по-високи. Говори се, че и този път победителката ще вземе 1500 лева, подгласничките - по 800 лева. Всички участнички ще запазят за себе си и ще отнесат в гардероба си обувките, които вече са поръчани по мярка на местна фирма, както и роклите - тях ги шие кюстендилска дизайнерка, една и съща - неизменно повече от десетилетие, казват организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони