Цветанов: В ЕНП са разочаровани от Реформаторския блок

"В ЕНП са разочаровани от двойнственото поведение на Реформаторския блок – едновременно в опозиция и в управляващата коалиция." Тоза заяви заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред VII-ия Зимен университет на младежките структури на партията, който се провежда в Сандански.

„Ние трябва да сме способни да си говорим и с останалите партии. Някои от тях искат да бъдат в опозиция, но и да участват в управлението на страната – не съм виждал такива политически абсурди никъде в Европа. Нашите партньори от Европейската народна партия също са разочаровани.” – коментира Цветанов.

По думите му, силата на малките партии е, че могат да говорят всичко, защото от тях не зависи нищо.

„Тези партии винаги разчитат на основния фактор – ГЕРБ. Няма друга партия, която да има подобен политически живот. Въпреки че призовават за предсрочни избори, всъщност нито една от парламентарните групи, с които разговарям, не искат да отидат на предсрочни избори. Всеки казва, че е решил проблема, когато става дума за извличане на дивиденти. Когато обаче се случи нещо негативно, всеки може да обвини нас.” – допълни той.

Цветанов подчерта, че президентските избори ще бъдат генерална проверка за ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика