Борисов: Снощи се видях с Ненчев, за оставка не сме говорили

Премиерът Бойко Борисов сподели в Сандански, че се надява Николай Ненчев да подпише меморандума межу РБ и ГЕРБ още в събота.

„Снощи имах среща с него, за оставки не сме говорили. Смятам, че ще подпише, иначе ще е смешно. Това е все едно Цветанов да остане в опозиция на правителтвото, а аз да съм премиер. При РБ е обратно – Радан Кънев е в опозиция, а Москов – министър. А Ненчев е шеф на въоръжените сили. Да го реши този парадокс, защото на мен ми омръзна. Всички закони на отбраната минаха. Това е факт. Осигурих финансиране за всички проекти в министерството на отбраната. Проблем на РБ бил, че Касим Дал и Корман Исмаилов имали проблеми с Ненчев. Да си го решат в РБ. Защото ние не можем да обясним на обществото това, което те правят. Надявам се, че този въпрос ще приключи още днес и повече няма да занимаваме с него обществото. Мое мнение е, че въобще не беше нужен такъв меморандум, защото имаме споразумение”, заяви в Сандански премиерът Бойко Борисов.

По отношение на спрените обществени поръчки Борисов обясни, че няма как държавата да не се намеси в момента, когато нещо не е направено както трябва. Не водя война срещу никого. Нито срещу едрия бизнес, нито срещу определени хора. Държим си на принципите и върховенството на закона е над всичко. Не се борим нито срещу Пеевски, нито срещу Златев, нито срещу когото и да било. Всички трябва да знаят, че когато фирма се яви на конкурс, ще спечели, ако е най-добата. Изпратил съм инспекторатите да проверят всички детайли. Имаме нов закон за обществените поръчки, много разчитам и на новия антикорупционен закон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика