На 18 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 18.11.2019

Алхимията – наука или магьосничество

Кларинетът – кармата на фамилия Димитрови Три поколения проправят пътя на музикалния инструмент в България

Георги Дерменджиев: Гледаме напред Капитанът Ивелин Попов може и да отложи оттеглянето си от националния

Еврото помага на Германия да не се превърне в Япония

Трето наводнение за седмица във Венеция

Без привилегии за имигрантите от ЕС Ще се чакат 5 г. за социални помощи и ще се плаща допълнителна такса за здраве

11 души бяха ранени при стрелба в кафене в Одрин

Суецкият канал навърши 150 години (ИНФОГРАФИКА) Идеята била замислена още от фараоните

България с исторически успех над Чехия

Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха военни учения за борба с руските С-400

Половината учители излизат в пенсия

Кметът Фандъкова награди Тео Ушев за принос към културата на София

Съсипаха от подигравки певицата Андреа заради фотошоп Освен недостатъците по лицето си заличи и зърното

Борисов: Снощи се видях с Ненчев, за оставка не сме говорили

Премиерът Бойко Борисов сподели в Сандански, че се надява Николай Ненчев да подпише меморандума межу РБ и ГЕРБ още в събота.

„Снощи имах среща с него, за оставки не сме говорили. Смятам, че ще подпише, иначе ще е смешно. Това е все едно Цветанов да остане в опозиция на правителтвото, а аз да съм премиер. При РБ е обратно – Радан Кънев е в опозиция, а Москов – министър. А Ненчев е шеф на въоръжените сили. Да го реши този парадокс, защото на мен ми омръзна. Всички закони на отбраната минаха. Това е факт. Осигурих финансиране за всички проекти в министерството на отбраната. Проблем на РБ бил, че Касим Дал и Корман Исмаилов имали проблеми с Ненчев. Да си го решат в РБ. Защото ние не можем да обясним на обществото това, което те правят. Надявам се, че този въпрос ще приключи още днес и повече няма да занимаваме с него обществото. Мое мнение е, че въобще не беше нужен такъв меморандум, защото имаме споразумение”, заяви в Сандански премиерът Бойко Борисов.

По отношение на спрените обществени поръчки Борисов обясни, че няма как държавата да не се намеси в момента, когато нещо не е направено както трябва. Не водя война срещу никого. Нито срещу едрия бизнес, нито срещу определени хора. Държим си на принципите и върховенството на закона е над всичко. Не се борим нито срещу Пеевски, нито срещу Златев, нито срещу когото и да било. Всички трябва да знаят, че когато фирма се яви на конкурс, ще спечели, ако е най-добата. Изпратил съм инспекторатите да проверят всички детайли. Имаме нов закон за обществените поръчки, много разчитам и на новия антикорупционен закон.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.