Арест за чичото на ученика, прострелял приятеля си

Тийнейджърите се уговорили “да се разберат като мъже”, единият дошъл с пистолет

Чичото на Ивайло Гаджов (16 г.), който в петък простреля своя приятел Даниел, е бил задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Повдигнато му е обвинение за това, че е съхранявал оръжието си, без да е взел необходимите мерки за сигурност. Тъй като от деянието е последвала средна телесна повреда, чичото е заплашен със затвор от 2 до 8 години, обясниха магистрати. Готвеното обвинение за Ивайло Гаджов е за опит за убийство и той е заплашен от тежка присъда.

15-годишният Даниел Чавдаров, който бе улучен от куршум в таза, е бил опериран и животът му е извън опасност, съобщиха вчера от “Пирогов”.

Както писа “Труд”, съперничество за момиче е било в основата на разрива между Ивайло и Даниел. Двамата били добри приятели от малки, ходели заедно на тренировки по футбол. От няколко дни обаче започнали да си разменят гневни обаждания и есемеси. Тийнейджърите се уговорили да се срещнат и разберат като мъже, споделиха разследващи. На игрището до 28-о училище в кв. “Княжево” Ивайло дошъл въоръжен с пистолета на чичо си. Другите деца видели само как стрелецът се приближава до Даниел и чули един изстрел. Даниел, вече ранен, успял да избие пистолета, но Ивайло го грабнал пак и гръмнал още веднъж. За щастие - вторият куршум не улучил. Даниел се свил, Ивайло видял кръвта, хвърлил пистолета и избягал.

“Най-спокойно е направил опит да стреля още веднъж. За мен това момче е потенциален убиец”, каза вчера разстроената майката на Даниел пред Нова телевизия.

“Нямам никакво обяснение как се е стигнало дотук. Синът ми и момчето бяха приятели”, въздишаше бащата на Ивайло Гаджов. Той сам гледа деветокласника и четири години по-малката му сестра, тъй като майка им от години работи в чужибна.

Според психолози

Не е потърсил съвет

Според психолози случилото се в кв. “Княжево” е резулат на това, че стрелецът Ивайло не е потърсил съвет от своите родители или друг авторитетен близък. Смята се, че момчетата в пубертета често попадат в ситуации на съперничество, но за да не се стига до агресия, нужно е възрастните да помагат в търсене на изход от ситуацията. В понеделник психолози ще се срещнат да обяснят това на съучениците на Ивайло и Даниел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право