Версия: Омар Зайед бил отчаян, пъдели го от посолството

В мисията се влизало като в “магазинче на Женския пазар”

Палестински лекари се оплакват, че не са пуснати на аутопсията

Омар Зайед, който се е криел в палестинското посолство в София, е бил приканван от служители да напусне мисията. Това означавало арест и дело за екстрадиция. Мъжът се чувствал предаден от свои и настоявал за подкрепа от родината си, научи “Труд” от разследващи. В петък към 7,30 ч сутринта Омар издъхна в задния двор на посолството, след падане от 3-тия етаж. До вчера не бяха променени основните версии на разследването, че мъжът се е самоубил, или е бил блъснат. Криминалистите продължаваха да изясняват кои хора са били при инцидента в сградата. Посолството няма охрана, нито камери и палестинци твърдят, че там се влиза като в “магазинче на Женския пазар”.

Д-р Ибрахим Догмуш, председател на палестинската общност в София, се оплака, че е поискал с други негови сънародници лекари да присъстват на аутопсията на Омар, но им е било отказано. Наши ченгетата казаха, че когато бъдат готови резулатите, с тях ще бъдат запознати членовете на спецкомисията, изпратена от Палестина за изясняване на случая.

“Мосад няма интерес към хора като Омар, а ако те разполагат с някаква информация, подходът не е такъв”, обясниха запознати с израелските служби. Те припомниха, че чрез хвърляне от висок етаж заради предателство през 1967 г. в Лондон е бил убит син на египетския президент Насър. Случаят бил от навечерието на т.нар. Шестдневна война, завършила успешно за Израел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини