Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

И Хърватия избира между Ф-16 и „Грипен“

Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Жената-каучук Вили Кожухарова днес е в плен на патерици

Жената-каучук Вили Кожухарова доскоро радваше публиката с таланта си, въпреки че е прехвърлила 60 години. Днес обаче Вили е се придвижва с патерици, разказва бТВ в свой репортаж.

„Всяко начало е хубаво, обаче за съжаление, и Сенека го е казал: „Колелото на съдбата се върти”, така че тези, които бяха на върха, могат да бъдат и в прахта. То може да се завърти и 70-годишната отново да бъде на върха. Дай Боже”, казва Кожухарова, която е диагностицирана с коксартроза – изхабена тазобедрена става и гонартроза – увредена колянна става.

Днес й е трудно дори да се придвижва. Заболяването на жената каучук се проявява още когато е на 30 години. Лекарите й казват, че трябва да престане да практикува, но тогава тя отказва да се оперира и лекува болките с различни хранителни диети. Казва, че често я боляло, но стъпела ли на сцената всяка болка изчезвала.

Кожухарова излиза пред публика като жената-каучук сравнително късно за цирков артист – забелязват таланта й, когато е на 24 години. Преди това работи като учителка по физкултура. Тя е самоук талант, гледа изпълненията на известната Ели Пиронкова и попива движенията й. В цирка я води неин познат, където блесва още с първото си изпълнение.

Преди преподавателската професия мечтаела да стане гимнастичка, но противно на очакванията не я одобряват.

„ И аз си мисля, че по художествена гимнастика ще имам 6, таратанци, тази ми писа 3,75. Това беше най-ниската оценка в кандидат-студентските ми години и знаете ли защо – защото бях гъвкава . Аз съм се родила по времето, когато гъвкавостта в художествената гимнастика е абсурд”, спомня си Вили.

В момента тя е щастлива баба на четирима внуци. Повечето жени крият годините си, но тя с гордост признава възрастта си – 67 г. Мечтае на 70-годишния си рожден ден да е оперирана и възстановена, за да може да направи едно последно представление на сцена.

„Това е много трудно, ако се възстановя, живот и здраве, ще направя едно тържество, да знаем, че сме завършили като каучук”, казва Вили.

Ето и сметката, на която може да помогнете:

Д Банк BG73DEMI92405000166399

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.