Жената-каучук Вили Кожухарова днес е в плен на патерици

Жената-каучук Вили Кожухарова доскоро радваше публиката с таланта си, въпреки че е прехвърлила 60 години. Днес обаче Вили е се придвижва с патерици, разказва бТВ в свой репортаж.

„Всяко начало е хубаво, обаче за съжаление, и Сенека го е казал: „Колелото на съдбата се върти'', така че тези, които бяха на върха, могат да бъдат и в прахта. То може да се завърти и 70-годишната отново да бъде на върха. Дай Боже”, казва Кожухарова, която е диагностицирана с коксартроза - изхабена тазобедрена става и гонартроза – увредена колянна става.

Днес й е трудно дори да се придвижва. Заболяването на жената каучук се проявява още когато е на 30 години. Лекарите й казват, че трябва да престане да практикува, но тогава тя отказва да се оперира и лекува болките с различни хранителни диети. Казва, че често я боляло, но стъпела ли на сцената всяка болка изчезвала.

Кожухарова излиза пред публика като жената-каучук сравнително късно за цирков артист - забелязват таланта й, когато е на 24 години. Преди това работи като учителка по физкултура. Тя е самоук талант, гледа изпълненията на известната Ели Пиронкова и попива движенията й. В цирка я води неин познат, където блесва още с първото си изпълнение.

Преди преподавателската професия мечтаела да стане гимнастичка, но противно на очакванията не я одобряват.

„ И аз си мисля, че по художествена гимнастика ще имам 6, таратанци, тази ми писа 3,75. Това беше най-ниската оценка в кандидат-студентските ми години и знаете ли защо - защото бях гъвкава . Аз съм се родила по времето, когато гъвкавостта в художествената гимнастика е абсурд”, спомня си Вили.

В момента тя е щастлива баба на четирима внуци. Повечето жени крият годините си, но тя с гордост признава възрастта си - 67 г. Мечтае на 70-годишния си рожден ден да е оперирана и възстановена, за да може да направи едно последно представление на сцена.

„Това е много трудно, ако се възстановя, живот и здраве, ще направя едно тържество, да знаем, че сме завършили като каучук”, казва Вили.

Ето и сметката, на която може да помогнете:

Д Банк BG73DEMI92405000166399

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица