Поп и протестър разбуниха Берковица

Кандидатурите на свещеник и водач на протести за заместник председатели на Общинския съвет в Берковица подпалиха скандал сред местните депутати и брожение сред гражданите.

На последното заседание на съвета мнозинството гласува „да бъдат избрани двама или повече зам. председатели, които да подпомагат работата на председателя”. Обявени бяха и имената на бъдещите вицешефове на местния парламент, които ще бъдат на заплати – отец Евгени Иванов /БДЦ/ и Милован Жан Панталеев /Народен съюз/.

В знак на несъгласие съветниците от ГЕРБ напуснаха заседанието. „Скандално е при липсата на средства в бюджета и обявените от кмета дългове да се харчат пари за измислени длъжности.

В Берковица от 1989 г. не е имало зам. председатели. Не е нормално, когато отделяме годишно за помощи на социално слаби 15 000 лева да харчим по груби сметки около 30 000 лева за ненужни заместници!”, заяви Петър Якимов от ГЕРБ.

Според опозиционери чрез назначенията на добре платени длъжности кметът Милчо Доцов си осигурява мнозинство в 21 членния съвет, в който неговата коалиция „С инж. Милчо Доцов за хората на община Берковица” има само 4 ма съветници.

„Ще уведомим за случая прокуратурата, Комисията за конфликт на интереси и областния управител.!”, заканиха се от ГЕРБ. Отец Евгени, който е пети мандат в съвета, стана скандално известен преди години заради продажба на светена вода и мед в храма, където служеше. Жан Милован Панталеев пък се прочу като водач на протести за ремонти в прохода Петрохан и с клип с еротични танци в по-млади години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони