Спипаха дилър със солидно количество дрога във Варна

41-годишен варненски дилър на наркотици с предишни криминални регистрации падна в капан, докато се готвел да търгува "на терен".

Мъжът бил спрян от полицаи, които две нощи поред масирано тарашат дискотеки, нощни клубове и автомобили. При проверката се оказало, че в колата и в дома му има солидно количество различни видове дрога, готови за пласмент.

Униформените иззели 259,51 грама хероин, 63 грама амфетамини, 9,84 грама хашиш, 1 грам екстази, както и две електронни везни. Срещу дилъра е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура. Районната пък повдигна обвинения и задържа за 72 часа в ареста двама биячи, които с юмруци и дървени колове пребиха в събота посред бял ден двама свои опоненти на един от варненските булеварди.

Пострадалите мъже твърдят, че хулиганите, които са на 19 и 21 г., ги засекли с колата си. Подобна грозна сцена преди дни на околовръстното шосе в София стана причина за националната полицейска акция срещу баровци с кортежи и нарушители на пътя.

В събота срещу неделя само във Варна са били проверени 41 обекта и 166 души, отчетоха от полицията. За криминални престъпления са задържани 20 души, а 11 непълнолетни са били извадени от дискотеките и пратени у дома. На пътя полицаите проверили 110 коли, установили 88 нарушения и съставили 17 акта и 29 фиша за глоби. Спипали и трима почерпени шофьори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право