Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

Разследват за картел с цените на млякото

Министерството на земеделието е инициирало проверка за евентуален картел в млечния сектор, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева.

Съмненията на животновъдите са, че мандрите изкуствено свалят изкупните цени на суровина. Проверки за картел трябва да се направят и в други сектори, каза Михаил Михайлов от Съюза на говедовъдите: „В момента изкупните цени на млякото в Южна България се движат в рамките средно между 60-62 стотинки, в Северна България са някъде около 50-55 стотинки. Това не са нормални цени, защото последните изследвания, които бяха направени показват, че себестойността на млякото е 65 стотинки. Министерството на земеделието е инициирало проверка за картелно споразумение. Приветстваме такива проверки и те не би трябвало да бъдат само за мандрите, а трябва да се поемат подред и фуражни заводи, и фирми, които внасят консумативи за животновъдството, колкото за картел, никой не може да каже има ли, няма ли, но като се направят проверки на всякакво ниво, може да се окаже, че има и такова нещо“.

Разговорите и преговорите за бюджетите относно подпомагането с европейски средства за периода 2014-2020 г. са приключени. Това няма как да се договаря отново, предвид почти 2-годишния дебат относно договорянето на бюджетите за подпомагане по линия на общата селскостопанска политика за държавите-членки, каза още Танева.

Относно загубите от европейските санкции и ограниченията в износа на селскостопанска продукция, министър Танева заяви, че са се отразили лошо върху българското земеделие: „От началото на руското ембарго през август 2014 г. до януари 2016 г. българското земеделие по отделни сектори е загубило близо 300 милиона лева приходи. Тези приходи са загубени не толкова от директен пазар, който в годишен пазар се оценява около 20 милиона. Загубено е вследствие на намалението на цените на ембарговите стоки за руския пазар, наложени спрямо ЕС. Интересът на България е по-възможно най-бърз начин да се възстановят традиционни отношения и пазари. България обаче сама извън обхвата на общността няма как да го направи да се случи или да ѝ повлияе“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.