Не предсрочни избори, а устойчива преспектива прогнозира Цветан Цветанов

Не предсрочни изори, а постигане на трайна устойчива перспектива - такава, каквато е имало при управлението на ГЕРБ в края на 2012 год., предрече зам.-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов преди срещата му вчера с партийния актив от Кюстендил.

Стъпките към тази стабилност са предстоящото разглеждане и приемането до месец и половина - два на антикорупционния законопрокет и изготвянето на страгегията за съдебната реформа. Има диалог за това, отбеляза Цветанов, без да коментира досегашни или очаквани разногласия по двата изключително важни законопроекта.

За протестите на лекарите срещу здравния министър Петър Москов Цветанов бе лаконичен и ясен: "Ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов, имаме коалиционно споразумение и позицията министър на здравеопазването е на Реформаторския блок. ПГ ГЕРБ го подкрепя за реформите и защото министър-председателят го е номинирал".

"Трябва да се продължи работата и да се търсят източници на финансиране за транспортен коридор №8 - той може да е добра алтернатива не само за България", коментира Цветанов по повод блокадите по българо-гръцката граница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика