Боксьорите удариха 10 медала на „Странджа”

Кубинският треньор на боксьорите ни Хоел Арате изрази задоволство от играта на нашите на турнира „Странджа”. Националите приключиха с 10 медала, от които три титли. Последното злато донесе Петър Белберов при най-тежките над 91 кг, като на финала срази Максим Бабанин (Русия) с 2:1 съдийски гласа.

„По един или друг начин момчетата показаха онова, което бяхме тренирали, и това е най-важното - заяви наставникът, за когото това бе дебют начело на нашия тим. - Тинко Банабаков например изпълни 99% от тактиката - движеше краката, ръцете, точно като на тренировка. Други не успяха съвсем. Но пък показахме на българската публика, че могат да се правят различни неща на ринга.”

В 67-ото издание на турнира купа „Странджа” вдигна руснак. Престижният трофей отиде в ръцете на световния и европейски шампион Евгений Тишченко (до 91 кг). Негов подгласник стана Даниел Асенов-Тайсъна, който ликува с титлата в кат. 52 кг.

Така след 11-годишна пауза носител на купата отново е чужденец. През 2004-та тя бе присъдена на британеца Амир Хан.

Русия взе и отборния приз, който се дава за първи път. В тазгодишното издание на надпреварата носителите на трофеите бяха определени след допитване до международните съдии и акредитираните журналисти на турнира.

При жените със „Странджа” за втора поредна година си тръгна № 1 на света Станимира Петрова. На финала в кат. 51 кг тя изнесе урок на рускинята Зоя Исаева и спечели с 3:0 съдийски гласа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт