Бившият директор на НАП Велико Търново плаща 20 000 лв., за да бъде пуснат от ареста

Бившият директор на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново Стефан Михайлов е с определена парична гаранция в размер на 20 000 лева, за да бъде освободен от ареста. В петък вечерта Специализираният съд пусна под парични гаранции шестимата данъчни от Велико Търново, които бяха задържани за 72 часа при съвместна спецоперация на ДАНС, МВР и Специализираната прокуратура в сряда.

На следващия ден Спецпрокуратурата повдигна обвинение срещу шестимата, че в сговор са извършвали длъжностни престъпления и са искали и получавали подкупи. Стефан Михайлов е с обвинение, че е ръководил организираната престъпната група, действала две години.

Групата е разследвана за деяния за периода ноември 2013 г. - ноември 2015 г. „В хода на разследването предстои да се установят нанесените от дейността на данъчните служители щети за държавния бюджет”, информираха от Специализираната прокуратура.

Останалите петима данъчни служители са освободени от ареста срещу гаранции от 5000, 10 000 и 15 000 лева. Те вече са отстранени от работа в териториалната дирекция и им е наложена забрана да напускат страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини