Крепостта "Царевец" вече с озвучителна информационна система

Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново е с функционираща озвучителна информационна система. Чрез нея туристите получават информация за обектите и експозициите на Регионалния исторически музей, работното им време, за атракциите и предстоящите културни събития в града.

Съобщенията са на български и английски език, като включват и препоръки за безопасност при посещението на крепостта на българските царе. При отварянето и затварянето на Царевец звучи химна на Велико Търново Шишмановата песен. След анализ на чуждестранния туристопоток Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ предвижда да включи в информацонната система и съобщения на още няколко езика.

Системата е от 50 озвучителни тела монтирании на територията на цялата крепост. Тя е изградена по Проект за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура, финансиран от ОП „Регионално развитие”.

По проекта бе реконструиран площадът пред Царевец, изграден Мултимедийният посетителски център „Царевгад Търнов“, ремонтиран Владишкият мост, консервирана и експонирана църквата „Св. Иван Рилски” и бе обновено покрива и дворното пространство на средновековният храм „Св. св. Петър и Павел”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони