Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

АБВ критикува Кунева при президента, иска свикване на КСНС

АБВ разкритикува работата на вицепремиера Меглена Кунева по антикорупционното законодателство. На днешните консултации с президента Плевнелиев от парламентарната група са предложили на държавния глава да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), информира БНР.

“Няма готовност от госпожа Кунева и нейния екип да бъдат представени реални текстове за антикорупционна законодателна дейност. Обезпокоени сме и от факта, че министър Захариева работи много интензивно със Съвета, който беше изграден по наше настояване за съдебна реформа, но поради липса на антикорупционно законодателство тя ще бъде принудена по силата на решение на Народното събрание, за да спази срока, да внесе сакат законопроект за съдебната власт. Липсата на антикорупционно законодателство ще направи невъзможно ефективното за разширяване дейността на съдебния инспекторат”, коментира заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

“Очакваме подкрепата на президента за възстановяване на законодателен съвет към председателя на Народното събрание. Имаме сходни позиции с г-н Плевнелиев и по отношение на сформирането на Комисията, проверяваща вмешателство във вътрешните ни работи от страна на Турция и Русия. Това е комисия, която по същество няма да даде нищо работещо за страната ни, а ще предизвика излишни въпроси в и без това обтегнатите ни отношения с Турция и неприятности с отношенията ни с Русия. Много ще разчитаме в последващите срещи на президента с парламентарните групи тези въпроси да бъдат разгледани”, каза още Петков.

Генерал Михо Михов пък подчерта важността на въпроса за състоянието на Българската армия. Той е притеснен от високия брой военнослужещи от професионалния състав, които са напуснали въоръжените сили през миналата година, от липсата на резерв, както и новия пакет от закони, които Министерството на отбраната предлага.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете