АБВ критикува Кунева при президента, иска свикване на КСНС

АБВ разкритикува работата на вицепремиера Меглена Кунева по антикорупционното законодателство. На днешните консултации с президента Плевнелиев от парламентарната група са предложили на държавния глава да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), информира БНР.

"Няма готовност от госпожа Кунева и нейния екип да бъдат представени реални текстове за антикорупционна законодателна дейност. Обезпокоени сме и от факта, че министър Захариева работи много интензивно със Съвета, който беше изграден по наше настояване за съдебна реформа, но поради липса на антикорупционно законодателство тя ще бъде принудена по силата на решение на Народното събрание, за да спази срока, да внесе сакат законопроект за съдебната власт. Липсата на антикорупционно законодателство ще направи невъзможно ефективното за разширяване дейността на съдебния инспекторат", коментира заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

"Очакваме подкрепата на президента за възстановяване на законодателен съвет към председателя на Народното събрание. Имаме сходни позиции с г-н Плевнелиев и по отношение на сформирането на Комисията, проверяваща вмешателство във вътрешните ни работи от страна на Турция и Русия. Това е комисия, която по същество няма да даде нищо работещо за страната ни, а ще предизвика излишни въпроси в и без това обтегнатите ни отношения с Турция и неприятности с отношенията ни с Русия. Много ще разчитаме в последващите срещи на президента с парламентарните групи тези въпроси да бъдат разгледани", каза още Петков.

Генерал Михо Михов пък подчерта важността на въпроса за състоянието на Българската армия. Той е притеснен от високия брой военнослужещи от професионалния състав, които са напуснали въоръжените сили през миналата година, от липсата на резерв, както и новия пакет от закони, които Министерството на отбраната предлага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика