България измества Тунис за почивка на море

Заради опасенията от атентати любителите на слънцето през това лято ще избягват Тунис, Египет и Турция и ще предпочетат Испания и България, коментира белгийското издание Le vif, цитирано от Фокус.
България се очертава като алтернатива на Тунис. През периоди като този, който последва атентатите в Париж, резервациите намаляват, но след това се наблюдава обръщане на тенденциите. Сега туристите търсят по-спокойни дестинации. Такива са Испания, Португалия, Италия, както и по-екзотични дестинации като България, която разполага с курорти на Черно море и обновена инфраструктура, коментира Жан-Люк Ханс – директор на BT Tours и вицепрезидент на Белгийската асоциация на туроператорите.

От своя страна говорителят на Jetair коментира, че България е заела мястото на Тунис като дестинация, предлагаща оптимално съотношение между цената и качеството. Страната е сред петте най-търсени дестинации сред клиентите на Jetair, като останалите от петорката са Испания, Гърция, Турция и Португалия.
България обаче е с ограничен капацитет. „Предлагането не е неизчерпаемо, а броят на туристическите месеци е по-малък от този в Тунис“, отбелязва Петер Хан от RIU. Освен това, страната не е подходяща за плажен туризъм през зимата.
Компанията Thomas Cook пък смята, че Македония е интересна страна за туризма. Въпреки че тя няма излаз на море, Охридското езеро създава курортна атмосфера. От BT Tours пък са заинтересувани от Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес