“Барса“ изравни рекорд на „Реал“ от 1989 г.

“Барселона“ изравни испански рекорд на „Реал“ (Мадрид) с 2:1 над „Севиля“ на „Камп ноу“. Каталунците записаха 34-ти мач поред без загуба във всички турнири. Постижението на „кралете“ е от 1989 г. с треньора Лео Беенхакер.
За последно „синьо-червените“ паднаха с 1:2 точно от „Севиля“ в шампионата на 3 октомври м. г. навън. Иде гостуване на „Райо Валекано“ в четвъртък и рекордът вероятно ще бъде подобрен.
„Барса“ фиксира 9-а поредна победа в първенството и 12 кръга преди края води с 8 т. пред „Атлетико“ и с 12 т. пред „Реал“. Каталунците имат общо 15 успеха в последните 16 двубоя във всички турнири. Равенството (1:1) в реванша за Купата на Испания на 10 февруари с „Валенсия“ като гост (след 7:0) засега пречи да бъде наближен рекордът на „Реал“ от 22 последователни победи.
„Барса“ започна срещу „Севиля“ с две греди, но Витоло (20) вкара за 0:1. Лионел Меси (31) и Жерар Пике (48) забиха за обрат. С красивия гол от фаул Лео изравни Роналдиньо на върха в Примера по резултатни преки свободни удари - по 15. Геният заби така за 20-и път в тима във всички турнири, с което е №1. Десетката има и попадение от фаул за Аржентина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят