Освободиха предсрочно две затворнички

Две затворнички излизат предсрочно, условно на свобода с определения на Окръжния съд в Сливен - съобщиха от съдебната палата. Предложенията за това са внесени от специална комисия към единствения у нас женски затвор - сливенския.

Висшистка от Пловдив с 3-годишна присъда за подкуп напуска решетките, след като е изтърпяла 2г. и 17 м. от наказанието си. Тя е работила, многократно е била награждавана за добро поведение и "няма индикация за вероятност на бъдещ риск" - е посочил в мотивите си съдът.

Другата затворничка, с присъди за две кражби, измама и грабеж, ще се върне при близките си в Разград 7 м. и 19 дни преди да е изтекъл срока на определеното й общо наказание от 3 г. и 6 м. Тя също е работила и е била многократно награждавана за добро поведение. Едновременно с това е посещавала училището в затвора, тъй като била само с начално образование. И двете жени са освободени под изпитателен срок, равен на остатъка от присъдите им. Ако никой не протестира съдебните определения, те ще бъдат при децата си в близките дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони