Цветанов: Кандидатът за президент на ГЕРБ ясен през май или юни

През май или юни ГЕРБ ще обяви кандидатурата си за президент, а оценката за настоящия държавен глава е много висока, заяви зам.-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов в Кърджали, пише БГНЕС.

"В ГЕРБ се обмислят номинациите за кандидат-президентската двойка, но в момента дейността на сегашния държавен глава можем да я оценим изключително високо. Той имаше възможността по политическа принуда да сформира два пъти служебен кабинет и участваше активно в намаляването на политическото противопоставяне, което имаше в 42-ия парламент“, коментира Цветанов.

Той изрази тревога за ситуацията по границите заради бежанския проблем и припомни решението армията да бъде част от охраната, а министър Бъчварова гарантира, че се действа по план и ще се реагира при нужда.

Той отказа да отговори на въпроса дали вече не е дошло времето вътрешният министър Румяна Бъчварова да бъде свалена от поста заради бума на криминалната престъпност и неспособността й да го овладее, и го нарече „некоректен”.

Попитан каква е причината полицаите отново да се стягат за протести и престъпността да расте все повече, той посочи, че хаотичното движение в законодателен план е довело до сериозни сътресения и много напускащи служители в МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини