Жители на три села блокираха пътя Перник – София заради водния режим

Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Глобиха бивш кмет 3000 лева за незаконно сметище

Приеха Андреа в болница на системи (СНИМКА)

Синът на Миню Стайков остава на свобода

Силно земетресение е усетено край остров Крит

Шофьорка отнесе пешеходец на улица в Лом

Мегз: Майка ми ме научи да готвя едва на 28

Нов план на ЕК за контрол по външните граници

Европейската комисия е изготвила пътна карта, която трябва да въведе ред и да опази европейските граници, съобщава изданието “Политико“, цитирани от „НоваТВ“, позовавайки се на чернова на проекта, с която разполага.

Според черновата ЕК иска да въведе контрол на външните си граници до ноември и междувременно ще предложи изменения в Дъблинското споразумение, което третира проблема с бежанците. Според действащите правила от него мигрантите трябва да кандидатстват за убежище в първата страна от ЕС и съответно, в която са пристигнали, което ще има най-силно отражения върху Гърция.

Плановете на Брюксел са да направи оценка на надеждността на гръцките граници до средата на април и ако няма подобрение в ситуацията, може да се стигне до връщането до въвеждането на граничен контрол до две години на базата на чл.26 от Шенгенското споразумение.

Пътната карта предвижда да се задейства съвместна охрана на границите. Европейската комисия ще преразгледа Шенгенското споразумение през ноември, а представянето пред европейските лидери на картата по план трябва да стане утре на извънедна среща на върха за имиграцията другата седмица.

По-рано днес Европейската служба за външна политика отхвърли предложението за разполагане на Балканите на сили за сигурност, защото отделните държави имали собствени ресурси и институции.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.