Мълния изпепели къщата на кмета в село с петима жители

Мълния паднала върху кметската къща в село Яребица и я подпалила, докато вътре са били две жени. Те оцелели по чудо, но домът на Решед Тефик изгорял напълно.

Тефик, сестра му, пенсионерка по болест и 82-годишната им майка, вече са настанени в къща на роднини, които от години живеят в Турция, разказва сайтът 24Rodopi.com.

„Мълнията паднала в късния следобед в сряда, когато бях по работа в кметството в съседното село Бойно. Горският видял, че къщата гори и ми звънна. Не зная как съм стигнал до Яребица. Молих се само сестра ми и майка ми да са успели да излязат навън”, обяснява пред новинарската агенция Решед Тефик.

Той допълва, че двете жени му обяснили как били в едната стая, когато от другата се чул гръм.

„После замирисало на изгоряло. Майка е трудно подвижна, а сестра ми е много болна, затова бях ужасно притеснен. Успели са да излязат навън и да пуснат от близкия обор кравите. Вече нямаме дом, но важното е, че са живи и здрави и майка, и сестра ми. Нямаше как пожарната кола да стигне бързо и да загаси пожара, защото до селото няма път. Няма и кой да помогне - тук други хора не живеят. Изгоря всичко – покрив, легла, шкафове, постели, дрехи, пердета. Всичко, каквото може да има в една селска къща, стана на пепел”, казва още Тефик.

Яребица доби национална популярност заради промените в Изборния кодекс – 5-ма души живеят там, но адресно регистрирани се водят над 100 и селото за първи път имаше право на избор на кмет, припомня 24Rodopi.com.

Така, след дълъг стаж в строителството в София и отглеждане на крави, следващото поприще на Решед Тефик е да управлява родното си Яребица.

В деня на изборите, като единствен кандидат, Тефик бе избран с четири пуснати бюлетини, една от които – недействителна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини