Форумът за климата зацикли след спорове Несъгласие за пазара на въглеродни емисии

Гласуват сделката за Брекзит преди Коледа Приоритет №1 е излизане от ЕС на 31 януари

Зоран Заев: Върнахме Македония отново на картата на света

Мода и сексапил в новия клип на Есил Дюран

Никола Стърджън към Борис Джонсън: Не можете да задържите Шотландия насила

В Италия извършиха най-голямата мирновременна евакуация Причината - авиобомба от Втората световна война

Катастрофи близнаци с децата в София “Труд” представя схемите на двете произшествия по свидетелства на очевидци

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 декември 2019

Хванаха шефа на пътното в Перник да кара пиян

Таван от 6100 лева за лидерската кампания в БСП

Шофьорът, блъснал две деца с джипа си в София, е криминално проявен

40% увеличение на пенсиите в Румъния Ще струва на хазната над 5 млрд. евро

Проф. Ганчо Ганчев: София изостава от Букурещ и от страните от Източна Европа

Иззеха опасни светещи гирлянди и пиратки Проверени са 587 продукта в над 300 търговски обекта

Млади архитекти проектират атракциони по света Увеселителните парковете са комбинация от спорт, забавление и здравословна доза адреналин

Заплождат пеперуди за 2 милиона лева

WWF България съобщава още, че проектът, в който научихме рибите да плуват, е със сериозна научна стойност

Българският клон на швейцарската фондация WWF разпространи своя позиция, в която се опитва да оправдае странните си проекти.

Както “Труд” писа в няколко публикации, WWF България и свързаните с управителката Веселина Кавръкова неправителствени организации са замесени в усвояването на почти 50 милиона лева по съмнително звучащи и изглеждащи проекти. Например WWF за 800 000 лева са учили рибите в Русенски Лом да плуват, а за 1 400 000 лева са броили пеликани. Неправителствената организация “Зелени Балкани”, доскоро управлявана от мъжа на г-жа Кавръкова г-н Тома Белев, пък е получила 3 милиона лева да брои лешояди и още 3 милиона лева да брои соколи. Друго НПО – “СДП Балкани” на Катерина Раковска, която е служителка на WWF и съпруга на бивш съпредседател на ПП Зелените, пък е мътило яйца на костенурка в Алдомировското блато за над 1 милион лева и е заплождало пеперудата Червен аполон за 2 милиона лева. И така нататък.

Според WWF България това са проекти със значителна научна стойност и тяхното изпълнение е изисквало висока квалификация и упорит труд. Тяхната стойност била доказана и от позицията на Природонаучния музей към БАН.

Тук е важно да се отбележи, че заместник-директорът на Природонаучния музей – Стоян Бешков, е член на националното ръководство на ПП Зелените, кандидат-депутат и участник в проект на г-н Тома Белев през Асоциацията на парковете в България за 8,5 милиона лева. Самият музей пък изпълнява проект на г-н Тома Белев през дирекцията на парк Витоша за 2 милиона лева. Това е пореден пример за обвързаност между държавни институции, медии и екопроектите на тясната група еколози в коалиция “За да остане природа в България”.

WWF България завършват позицията си, като подчертават, че ако не са били те да вземат тези пари, никой друг не би успял да ги усвои и те щели да се загубят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.