Борисов: ДСБ ръководи големите съдилища

Премиерът смята, че прокуратурата е независима

Министър-председателят определи партията на Радан Кънев като двуглава ламя

Премиерът Бойко Борисов определи партията ДСБ като двуглава ламя, която иска с едната глава да е в бордовете на фирмите, а с другата да узурпира съдебната власт.

“От трите големи съда два пряко ги ръководи ДСБ. ВКС в лицето на Лозан Панов и СГС”. Това казва Борисов в интервю за електронното издание Медиапул.

Премиерът е разтревожен, че все повече съдии се обвързват с една политическа сила – ДСБ. Борисов пояснява, че партията на Радан Кънев под реформи разбира “на мястото на един човек да сложим друг, ама да е наш”.

Премиерът смята, че прокуратурата е независима, а силата й е в големите правомощия на главния прокурор. “Десетилетия наред политически партии и лидери се опитват да яхнат или прокуратурата, или съда. На всички мои колеги мога да им кажа, че никой не е успял, няма да успее и не е успял и в момента. Няма сила, която може да яхне прокуратурата или съда. Но има големи интереси по тази тема”, казва Борисов.

Според Борисов смяната на главния прокурор Сотир Цацаров в сегашния момент, както иска лидерът на ДСБ Радан Кънев, е опасна, защото “като го сменим аз и той, ако приемем, че сме на един акъл, този новият няма ли да кажат, че е наш, ще му вярват ли”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика